Festival Simmerdeis nu in september 2021

DRACHTEN Elkaar ontmoeten, dat is waar Simmerdeis voor staat. Zowel het ontmoeten van elkaar als van artiesten en kunstenaars. We zijn daarom blij met de keuze om het festival te verplaatsen naar een later tijdstip in het zomerseizoen.

"In de hoop, natuurlijk, dat er dan minder maatregelen van kracht zijn", aldus artistiek leider Inge Imelman. Momenteel is het nog te onzeker of een Simmerdeis-waardige ontmoeting in juni kan plaatsvinden. Om de kans hierop te vergroten wordt Simmerdeis daarom verplaatst naar 3, 4 en 5 september 2021.

Er gaan deze editie wel wat dingen anders zijn dan in de voorgaande edities. Zo zijn er geen voorstellingen op locatie. Dit betekent dat de gehele programmering in het Slingepark plaatsvindt. Ook kan het zijn dat door de coronamaatregelen er nog andere aanpassingen gedaan moeten worden. Maar gelukkig blijft er ook veel hetzelfde. Simmerdeis blijft drie dagen lang in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen staan.

Laagdrempelig

Een combinatie van verschillende circus- en dansvoorstellingen, bijzonder theater, goede muziek en beeldende kunst, die gezamenlijk zorgen voor een laagdrempelig festival dat vooral ook een feestje is. Een plek om elkaar te zien, te spreken, te dansen, te proosten op het leven én nieuwe ervaringen op te doen.

De komende maanden krijgt het festival zijn definitieve vorm. De programmering en de eventuele aanpassingen die dit jaar van kracht zijn worden via www.simmerdeis.nl gecommuniceerd.