Jubileumshirt 100 jaar VV Drachten

Jubileumshirt 100 jaar VV Drachten

Drachten Op 21 april was het precies 100 jaar geleden dat VV Drachten werd opgericht. Alle jeugdspelers kregen afgelopen zaterdag een speciaal jubileumshirt uitgereikt. “En het is tegelijk de viering van honderd jaar voetbal in Drachten en omgeving. Natuurlijk hadden we het eeuwfeest graag groots willen vieren, maar dat gaat helaas op het moment niet”, aldus voorzitter Durk Meijer van de voetbalclub. “ Maar het nieuwe seizoen staat in het teken van het jubileum. We bestaan dan eigenlijk 101 jaar, maar op 21 april 2022 gaan we een grote rëunie met feest houden.”

Dat het feest is bij VV Drachten is duidelijk te zien. “Er hangen grote spandoeken aan de tribunes met ‘100 jaar VV Drachten’ er op en ook het speciale jubileumlogo. Ook vanaf de Gauke Boelensstraat is duidelijk te zien dat we ons eeuwfeest vieren”, legt voorzitter Meijer uit. “En we hebben de jeugd de afgelopen dagen getrakteerd op een consumptie en een ijsje na de training. Helaas kunnen we voor de senioren boven de 27 jaar niet veel doen, maar dat pakken we in het volgende seizoen op.”

Jeugd

Zaterdagmorgen werd er een sport- en spelcircuit georganiseerd voor de jeugd tot en met 12 jaar. Voor de oudere jeugd tot en met 19 jaar was er ’s middags een clinic. “En alle jeugdspelers hebben het speciale jubileumshirt gekregen. Die hebben we zaterdag uitgedeeld. Zo merkt de jeugd er het meeste van dat we jarig zijn, maar we hopen dat we volgend jaar voor al onze leden activiteiten kunnen organiseren met als hoogtepunt het feest op 21 april 2022.”