Fietsend langs de Noord-Friese Winkeltjesroute

REGIO De Noord-Friese Winkeltjesroute is klaar voor het zomerseizoen. Deze 5th Avenue langs de waddenkust staat garant voor zeker 60 kilometer aan plezier. Vermijd de drukte van de stad en haal een frisse neus in het terpenlandschap. Alle winkeltjes en ateliers zijn zaterdag 24 april van 10 uur tot 17 uur gezamenlijk geopend voor publiek. De temperatuur stijgt gestaag en wie weet kan men (een deel van) de route wel op de fiets afleggen.

Deelname aan de winkeltjesroute kan na één telefoontje. Reserveer de route via het telefoonnummer 06-29173519. Het is de bedoeling dat deelnemers via dat telefoonnummer aangeven hoe laat ze bij de eerste winkel denken te gaan winkelen. Ook geven ze aan welke winkels of ateliers ze vermoedelijk willen bezoeken op die dag. Fietsers leggen de route ‘met de klok mee’ af, waarbij de organisatie ervoor zorgt dat een tijdvak wordt gereserveerd bij de volgende winkel. Het klinkt misschien omslachtig maar de organisatie neemt het werk van reserveren bij diverse winkels uit handen. Bij een bezoek aan de winkeltjesroute gelden de regels van het RIVM.

Elke winkelier heeft maatregelen getroffen zodat eenieder coronaproof kan komen snuffelen. Omdat de horeca gesloten is, kan men op verschillende winkellocaties ‘coffee-to-go’ krijgen met wat lekkers erbij. Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. De routekaart is tevens stempelkaart; bij elke winkel/atelier ontvangt de klant een stempel die bij een volle kaart een leuke attentie oplevert. De route kan via reservering ook elke donderdagmiddag en vrijdagmiddag gevolgd worden.

Dus kom achter de computer vandaan en winkel lokaal. Juist nu kan men rustig onze gezellige winkels aandoen en ongestoord shoppen. Het doen van een aankoop is niet verplicht. Deelnemende partijen zijn al blij met de gezelligheid van het bezoek. Het assortiment van onze winkeliers en atelierhouders is zeer divers; woonaccessoires, mode, tweedehands huisraad, kaarsen, wol, ambachtelijk bedrukt tafellinnen, brocante, servies, glaskunst en glasmozaïek.

De winkeltjesroute strekt zich uit langs de Noord-Friese Waddenzeekust en loopt van Hallum, Ferwert, Blije, Holwerd en Wierum, langs Morra, Hiaure, Reitsum naar Burdaard. De Noord-Friese Winkeltjesroute maakt van winkelen een belevenis, waarbij shoppen wordt afgewisseld met sightseeing. De bezoeker maakt kennis met winkeltjes verscholen in het prachtige terpenlandschap, ateliers met vergezichten over het wad, gecombineerd met het vakmanschap van oude ambachten.