Info over energie besparen in huis via bieb Drachten

DRACHTEN Wie energie wil besparen maar weet waar te beginnen, kan terecht bij de online informatiebijeenkomst Duurzaam wonen op donderdagavond 8 april (19.15 uur).

Er zijn dan tijdens deze gratis sessie, georganiseerd door Bibliotheek Drachten, praktische handvatten om je huis met kleine stapjes te verduurzamen. Daarnaast is er de mogelijkheid om in deelsessies vragen te stellen aan een gecertificeerd energiecoach van Gemeente Smallingerland. Alle deelnemers ontvangen van de gemeente een bespaardoos ter waarde van €75,-.

Mogelijkheden

Tijdens deze online sessie wordt gekeken naar de mogelijkheden voor verduurzaming van de woning. Wat is er allemaal mogelijk en wat zijn daar de voor- of nadelen van? Waar moet je beginnen en waar is alle informatie te vinden? Na een algemeen gedeelte kan de deelnemer in deelsessies in gesprek gaan met de gecertificeerde energiecoaches van Smallingerland. Zij denken mee over ieders persoonlijke situatie en zullen hierin adviseren of doorverwijzen.

Duurzaam wonen vindt plaats via het videobelprogramma Zoom. Na aanmelding wordt een Zoom link gestuurd en een praktische handleiding over de werking van het programma. De informatiesessie is gratis te volgen, aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan via de website van de bibliotheek: www.bibliotheekdrachten.nl.