Art Verschuiving in Projectruimte 17 Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG In april 2018 werd in de Projectruimte Hoofdstraat 17 in Beetsterzwaag de eerste editie van Art Verschuiving gehouden.

Enkele kunstverzamelaars toonden een deel van hun collectie met de bedoeling een nieuwe eigenaar te vinden voor de tentoongestelde kunstwerken. “Een leven lang verzamelden we kunst. Kunst die gekoesterd werd. Paradoxaal genoeg komt er een onvermijdelijk moment van afscheid waarop een deel van de verzameling en de collectie wordt doorgeschoven naar een nieuwe verzamelaar. Deze kunst verdient een warm thuis. Ook in de toekomst”, klonk het toen.

Inmiddels zijn we drie jaar verder en wordt de derde editie van Art Verschuiving geopend. De achterliggende gedachte van toen geldt vandaag nog steeds: kunstwerken die lange tijd deel uitmaakten van een private verzameling te tonen aan het publiek. Met de bedoeling dat deze werken een nieuw thuis zullen krijgen.

Werk

Er is werk van Armando, Aubertin, Beuys, Brands, Brown, de Bruijn, Corneille, Defesche, Diederen, Francis, Freymuth, Gubbels, Hack, de Haas, Haring, Heerup, Henderikse, Heyboer, Hussem, Jorn, Kuijpers, Lataster, Lucassen, Maulwurf, Miro, Palladino, Perlmuter, Siepman van den Berg, Sluijters, Spiller, Tinguely, Visch, Wagemaker.

Open: 2 april t/m 20 juni, vrijdag t/m zondag van 13:00 tot 18:00 uur. Telefoon 0512-72 90 80. Mail: info@projectruimte-hoofdstraat17.com, site: www.projectruimte-hoofdstraat17.com