Coronaproof uitreiken van duivenprijzen bij NIC Drachten

DRACHTEN In het gebouw van postduivenvereniging Vice Versa aan de Dwarsvaart 84E in Drachten zijn zaterdag de kampioenen van de marathon. Dit zijn de vluchten van 900 km tot en met 1200km.coronaproof uitgereikt.

De kampioenen en prijswinnaars van Nationaal inkorf Centrum (NIC) Drachten werden op een wel heel speciale wijze gehuldigd. Normaalgesproken is er een feestavond gecombineerd met een prijsuitreiking van de kampioenen. Maar in deze onwaarschijnlijke coronatijden is dat niet mogelijk. Daarom is er voor gekozen om de kampioenen via een soort drive-in te huldigen.

Zaterdag kwamen op vooraf vastgelegde tijden de kampioenen langs tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Voor iedere kampioen werd 10 minuten tijd gereserveerd. De bekers, vleesprijzen, rollade, voerbonnen, luxprijzen etc. stonden klaar op een gedesinfecteerde tafel. De prijzen werden uitgereikt door centrumleider Gerben van der Loon met de bijbehorende felicitaties en het maken van een foto.

Super jaar

De vader en zoon combinatie (Gerrit en Jappie) Bosma uit Augustinusga had het seizoen 2020 een super jaar. Zo wonnen ze 1ste onaangewezen meerdaagse fond, 1ste, 2de, 3de duifkampioen en hadden ze het beste hok gemiddelde van het totale NIC. Wiebe van der Woude uit Drachten werd Keizergeneraal en 1ste aangewezen van NIC Drachten. Ook een prestatie van formaat.

Verder was Simon Kuipers Oudega 2de onaangewezen meerdaagse fond en Jaap Koehoorn uit Twijzel werd 3de onaangewezen meerdaagse fond. Johannes Keuning Rottevalle was 2de onaangewezen meerdaagse fond en 3de Keizergeneraal. J.D. Bosma Augustinesga werd ook nog 3de onaangewezen meerdaagse fond en 2de Keizergeneraal. Willem Wagteveld Tjalleberd werd 2de hokkampioen met het beste gemiddelde en Auke Heidstra Rottevalle werd 3de op deze discipline.