Sportrecht in Nederland

Aangeboden door: Justius.nl

n Nederland wordt volop gesport. Dat is goed en vooral gezond. Toch kunt u ook tijdens het sporten tegen juridische conflicten aanlopen. Denk daarbij aan geweigerde voetbaltransfers, een sporter die betrapt wordt op doping of contracten van topsporters die onterecht worden beëindigd.

Op zo’n moment kunt u advies en steun vragen via een advocaat die gespecialiseerd is in sportrecht. Hij kan u advies geven of indien noodzakelijk zelfs namens u procederen.

Zoveel sporten, zoveel regels en contracten

We hebben nogal wat sporten in Nederland en bij elke sport is er sprake van contracten, transfers en blessures. Naast sporters hebben ook sportclubs te maken met contracten van sponsoren en trainers. Sportrecht omvat alle juridische zaken die in en rond de desbetreffende sport kunnen spelen. Soms worden daarbij grenzen van andere rechtsgebieden overtreden. Denk aan een geweigerde transfer van een speler en de impact die dat heeft op zijn arbeidsrecht. Of een situatie waarin een sporter verdacht wordt van het gebruik van doping of een sporter die (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt juist door het uitoefenen van de sport. Kan hij de kosten van zijn blessure verhalen bij de tegenpartij?

Vaak voorkomende vragen van sporters of sportclubs

Advocaten in de sectie sportrecht krijgen nogal eens te maken met vragen als:
· Kan een lopend contract voortijdig worden afgebroken?
· Kan een sporter een schorsing aanvechten?
· Verdenking van ontucht binnen een sportvereniging.
· Kan een clublid de toegang geweigerd worden?
· Wie is er verantwoordelijk voor een opgelopen blessure?

Waar kun je als sporter terecht bij juridische problemen

In eerste instantie zullen sporters het probleem proberen op te lossen binnen hun club en mocht dit niet lukken dan kunt u bij een overkoepelende bond terecht. Als ook hier geen oplossing wordt gevonden voor het conflict is het handig om gebruik te kunnen maken van een advocaat die gespecialiseerd is in sportrecht. Zij kunnen u steunen bij het onderhandelen tussen partijen en indien nodig zelfs in proces gaan tegen opgelegde feiten. Op zoek naar een advocaat, jurist of mediator in het gebied sportrecht? Via justius.nl vindt u online eenvoudig precies die hulp die u zoekt. Justius is een platform met advocaten, juristen en mediators op alle rechtsgebieden en bieden een landelijke dekking om in elke regio van Nederland de juiste bijstand te kunnen bieden aan sporters die onterecht bejegend zijn, sportclubs die problemen ondervinden bij contracten of zaken als ontucht en doping binnen de sport.