Online lezing in bieb Drachten over vogels 

DRACHTEN Wie benieuwd is naar de vogels in de eigen omgeving, kan meedoen aan de gratis online lezing De Vogels rondom Drachten op donderdagavond 4 maart.

Vogelaar Sjouke Scholten vertelt deze avond welke vogels je in de verschillende gebieden/biotopen kunnen aantreffen en neemt je in zijn presentatie mee naar bos, heide en veengebieden in de omgeving van Drachten. De lezing wordt georganiseerd door Bibliotheek Drachten.

Met het voorjaar op komst en de corona op onze hielen verkennen veel mensen de gevarieerde natuur rondom Drachten. Zij horen en zien verschillende vogels die ze niet altijd thuis kunnen brengen. Sjouke Scholten is werkzaam bij SOVON vogelonderzoek en coördineert de tellingen in Friesland. Met fraaie afbeeldingen van de vogels en onderzoeksresultaten van langjarige monitoring door vrijwilligers schetst Sjouke een duidelijk beeld van de ontwikkelingen die zich voordoen in de vogelstand in onze mooie regio.

Aan bod komen de resultaten en ontwikkelingen van de Slotplaats bij Bakkeveen, de Duurswouderheide en een klein stukje van de Oude Venen (Jan Durkspolder e.o.). De lezing vindt online plaats, via het platform Zoom. Na aanmelding ontvang je een duidelijke instructie en een uitnodigingslink per mail. Er is deze avond ruimte om live vragen te stellen aan Sjouke. De lezing is van 19.15 – 20.30 uur, gratis, aanmelden via www.bibliotheekdrachten.nl is noodzakelijk.