Zeilschool uitgebreid met camping in De Veenhoop

Zeilschool uitgebreid met camping in De Veenhoop

De Veenhoop Al een halve eeuw heeft de familie Zandstra een zeilschool in de Veenhoop. De derde generatie – Erik Zandstra met zijn vriendin Anna Romkema en zus Marije Zandstra – is bezig om het bedrijf uit te breiden met camping ‘Natuurlijk de Veenhoop’.

De familie Zandstra heeft aan het Eijzengapaed in De Veenhoop een bestaande camping met 45 kampeerplaatsen – die wordt uitgebreid naar 65 plaatsen - en 8 chalets over kunnen nemen op 1 december 2020. “Beppe is 50 jaar geleden een zeilschool begonnen. We zitten dus al jaren in De Veenhoop en nu hadden we de kans om ons bedrijf uit te breiden met de camping. Dat is een hele mooie kans. De camping zit naast onze zeilschool en het sluit geweldig aan”, zegt Erik terwijl hij over de camping loopt.

Vakantieseizoen

Er wordt al een tijdje druk gewerkt om de camping klaar te krijgen voor het komende vakantieseizoen die op 1 april van start gaat. De receptie is afgebouwd, er worden extra kampeerplaatsen aangelegd en ook worden er bomen en struiken geplant. “Ook de entree willen we nog voorzien van een parkeerterrein met slagboom en mooie beplanting. We hebben nog genoeg te doen voor de start van het seizoen.”

Maar de nieuwe eigenaren hebben nog meer plannen met de camping. “Na het zomerseizoen willen we bezig met fase 2. Vanaf oktober willen we ook glampingplekken maken op een speciaal deel van de camping. Het moeten speciale overnachtingsplekken worden met bijvoorbeeld een bovenkant van glas, zodat je zo omhoog kunt kijken naar de hemel vanuit je onderkomen. Zo maken we onze camping extra aantrekkelijk. En natuurlijk hebben we de combinatie met de zeilschool. Ouders kunnen met kinderen naar de camping komen. De kinderen kunnen een zeilcursus gaan volgen. De zeilschool biedt een mooie basis en hierop kunnen we voortbouwen. We moeten niet alleen op de winkel passen, maar nu ook verder gaan.”

Natuurlijk

De naam ‘Natuurlijk de Veenhoop’ is gekozen om twee redenen. “Allereerst wil je natuurlijk naar de Veenhoop toe op vakantie, maar als tweede ook omdat de natuur in dit gebied heel mooi is. De camping is een prachtige uitvalsbasis naar natuurgebied Oude Venen en De Kraanlannen. Vanaf De Veenhoop kun je via het water verschillende kanten op. Rust, fietsen en het water op gaan zijn de sterke punten van De Veenhoop”, aldus Anna. “Het is een perfecte plek om te komen”.

De vierde generatie is ondertussen ook op komst, zo vertellen Erik en Anna. “We werken nu beiden in het bedrijf na een aantal jaren ergens anders te hebben gewerkt. We genieten van het werk en het ritme van het bedrijf. We wonen nu ook in mijn ouderlijke woning en je bent dus altijd met het werk bezig. Zo sta ik op zaterdag wel te snoeien, maar het voelt niet als werk. Het biedt veel afwisseling. Nu zijn we heel praktisch bezig en als straks de camping vol loopt dan zijn we meer gastheer en gastvrouw. We hopen in ieder geval op een druk seizoen, vooral nu veel mensen door de corona in het eigen land op vakantie gaan.”