Savour in Beetsterzwaag: eerste verjaardag

BEETSTERZWAAG Deze maand bestaat de winkel Savour in Beetsterzwaag alweer een jaar. Op Valentijnsdag om precies te zijn. Een symbolische datum, omdat de winkel juist de Liefde voor Eten viert.

Savour startte een jaar geleden als winkel voor mediterrane versmaaltijden uit eigen keuken, antipasti, delicatessen, kookboeken en servies. Afgelopen jaar is er het Toeristisch Informatie Punt, messenslijpservice, koffie-to-go en een afhaalpunt voor streekboodschappen bij gekomen. Onderneemster Amber de Vries begon alleen in de winkel, maar in de loop van het jaar is het team dan ook flink gegroeid. Ook over de lange termijn is nagedacht: De Vries verwacht mid-april haar eerste kleine opvolgster.

De Vries: ‘Een eenjarig jubileum is normaal gesproken echt iets is om te vieren, maar het voelt voor ons bitterzoet. Als verkooppunt van eten zijn we als een van de weinige winkels in de Hoofdstraat open, terwijl alle buur-winkeliers nog steeds aan beperkende maatregelen gebonden zijn. We hopen dat we zo snel mogelijk weer met zijn allen zorgen voor gezelligheid in ons Beetsterzwaag!’.

Praatje

Het Savour-team verwelkomt klanten niet alleen voor een boodschap, maar ook voor een praatje. ‘In de winkel merken we dat er, vooral sinds de laatste lockdownmaatregelen, behoefte is aan sociale interactie en een luisterend oor.’ Savour viert het jubileum daarom ook graag samen met de mensen. In de winkel kan iedereen tot 27 februari een kaartje schrijven met een persoonlijke boodschap voor een ander. Voor iemand op dit moment alleen is of om een andere reden wat persoonlijke aandacht verdient. Voor wie liever niet de deur uit wil: de boodschap wordt desgewenst telefonisch aangenomen.

Van de mensen die worden voorgedragen trakteert Savour 20 mensen op een mediterrane versmaaltijd van Savour. Persoonlijk bij ‘onze’ mensen thuisgebracht, uiteraard op gepaste afstand én, als men er behoefte aan heeft, met een praatje. Voor meer informatie: www.Savour.frl