ONT doet weer mee aan de actie van Poiesz

OPEINDE De 16e Jeugd Sponsor Actie van supermarkt Poiesz barst weer los. Vanaf 15 februari tot en met 11 april zijn verschillende sportverenigingen uit Noord-Nederland druk bezig om zoveel mogelijk jeugdsponsormunten te verzamelen en daarmee een mooi bedrag voor hun sportvereniging op te halen.

Ook voetbalvereniging ONT uit Opeinde doet weer mee, in de Poiesz aan de Oudeweg in het centrum van Drachten. ,,Wij vinden het mooi dat Poiesz zich, zéker in deze tijd, opnieuw zo positief inzet voor de verenigingen in Noord-Nederland. Poiesz toont hiermee ook nu weer een mooi initiatief en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Alle sportverenigingen kunnen wel wat extra geld gebruiken. Met name om de jeugd te stimuleren”, vertelt Johan van der Wal, Poieszcoördinator van voetbalvereniging ONT uit Opeinde. De voetbalvereniging doet voor de tiende keer mee aan de actie.

Voor de jeugd

De opbrengst van de actie gaat naar de jeugdafdeling van ONT. De club telt in totaal 630 le-den waarvan 334 jeugdleden en 112 senioren. De jeugd is goed vertegenwoordigd. Het geld dat we hebben opgehaald met de Poiesz-actie van voorgaande jaren gebruiken we expliciet voor de jeugdafdeling. Dit gaat met name naar materialen zoals ballen en trainingsmiddelen”, vertelt Van der Wal.

Van der Wal vult de Jeugd Sponsor Actie aan met een eigen actie. Door coronamaatregelen kunnen leden van ONT en hun ‘aanverwanten’ niet op sportpark Douwekamp in Opeinde vertoeven. Of in de ‘gezelligste’ sportkantine van Smallingerland aan de bar van de wekelijkse Poiesz aanbieding smullen. Daarom houdt hij houd hij een ‘bestelactie’. ONT-leden en aanverwanten kunnen bij hem de weekaanbieding met ‘extra’ jeugdsponsormunten bestellen. Hij brengt ze dan bij hen thuis en ONT ontvangt de munten. Oh ja, niet alleen leden en aanverwanten kunnen meedoen en sparen voor ONT. Bezoekers van het Poieszfiliaal aan de Oudeweg kunnen hun munten deponeren in de daarvoor in de winkel opgestelde buizen. De Jeugd Sponsor Actie van Poiesz wordt dit jaar niet afgesloten door het Jeugd Sponsor Gala. „Natuurlijk wel begrijpelijk in de huidige tijd van corona” zegt Van der Wal.