Smallingerland doet weer mee met Junior Energiecoach

DRACHTEN Hoe bespaar je thuis zo leuk en makkelijk mogelijk energie? Junior Energiecoach is een leuk en leerzaam spel voor het hele gezin.

Gedurende vijf weken ontdekken kinderen (7-12 jaar) en hun ouders dat thuis energie besparen niet ingewikkeld, saai of duur hoeft te zijn. Zo gaan de kinderen op lampenjacht en stekkerexpeditie en valt er elke week een prijs te winnen. Ook zijn er ieder week nieuwe filmpjes met het van TV bekende Varkentje Rund. Het is een on- en offline spel met leuke, leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties. Kennis en bewustwording over energie nemen toe. Motto is: met energie kun je lachen!

Gratis meedoen

Het spel start op 27 februari 2021 en duurt vijf weken. Elke week staat in het teken van een andere challenge. Gezinnen in de gemeente Smallingerland kunnen zich gratis aanmelden. Inschrijven kan op www.juniorenergiecoach.nl/meedoen. De inschrijving is open tot en met 21 februari.

De Junior Energiecoach is onderdeel van de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE). De gemeente Smallingerland organiseert ook andere acties om huiseigenaren te ondersteunen op het gebied van energiebesparing.