Jouke Jorritsma krijgt Martinus Keuning-bokaal

DRACHTEN Het is bij VV Drachten een goede gewoonte om jaarlijks één van de vele vrijwilligers te belonen met de Martinus Keuning-Bokaal.

De prijs wordt normaliter uitgereikt op de traditionele nieuwjaarsreceptie aan een vrijwilliger die zich op een bijzondere manier heeft onderscheiden. Vanwege de huidige maatregelen kon de nieuwjaarsreceptie dit jaar niet plaatsvinden. Toch vond het bestuur dat ook dit jaar de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar zeker plaats moest vinden. Juist dit jaar heeft de club een groot beroep moeten doen op haar vrijwilligers.

Drijvende kracht

Mevrouw Martsje Keuning overhandigde woensdagavond 20 januari op het trainingsveld de bokaal aan Jouke Jorritsma. De bokaal komt hem meer dan toe: Jouke is al bijna 15 jaar dé drijvende kracht van het G-voetbal, voorheen de CP-ers.

Door zijn toedoen is er bij VV Drachten voor zowel jeugd als senioren G-voetbal te beoefenen, een zeer sympathiek onderdeel van de jubilerende club. Zeker in deze ingewikkelde tijden is voetbal voor deze doelgroep een belangrijke uitlaatklep.