RG-tocht van Stânfries Gorredijk

GORREDIJK Ritmische gymnastiek (rg) is tak van de gymnastieksport waarbij met materialen (lint, knots, hoepel, bal) in groepsverband gewerkt wordt op muziek en dus een typische binnensport.

Om in deze tijd de jeugdgymnastes toch in beweging te laten zijn, heeft de trainster van Stânfries Gorredijk een 'rg tocht' bedacht. Deze wordt woensdag 20 januari van 16.30-18.00 uur gehouden.

De gymnastes lopen een route van (verlichte) post naar post, waarbij ze op de vijf posten een oefeningetje (met een rg materiaal) krijgen aangeleerd en waar ze letters ontvangen, waar ze later een woord van moeten puzzelen. Ook is er een heuse 'koek en zopie' post. De gymnastes zijn dus volop in beweging: lopen een route, bewegen op muziek en moeten puzzelen. De tocht zal ongeveer 1,5 uur duren en ook vriendinnetjes zijn welkom.

GV Stânfries is op deze manier actief naar de leden toe met 'buitentrainingen' maar ook zorgen de trainsters ervoor dat de leden binnenshuis aan de slag kunnen, zodat we met z'n allen zoveel mogelijk in beweging blijven.