Camping De Drie Provinciën in Een-West blijft top

REGIO De winnaars van de ANWB-verkiezing Camping van het Jaar 2021 zijn onlangs online bekend gemaakt. De ANWB heeft duizenden aangesloten campings en drie campings in Nederland zijn aan de hand van deze verkiezing benoemd tot mooiste Charmecampings. De 50+ camping De Drie Provinciën is daar één van.

Al dertig jaar organiseert ANWB Kamperen de ‘Camping van het Jaar’- verkiezing. Ieder jaar roept de ANWB campings in verschillende categorieën uit tot 'Camping van het Jaar'. De winnaars worden bepaald aan de hand van beoordelingen door gasten. Gedurende afgelopen kampeerseizoen hebben bijna 25.000 Nederlandse kampeerders hun stem laten horen om hun favoriete camping te ondersteunen.

Opvallend is dat ‘adults only’ camping De Drie Provinciën in Een West voor de 5de keer in de top 3 van Mooiste Charme Camping staat. Bij charme campings gaat het vooral om idyllische plekken en de gastvrijheid. Kampeerders noemen camping De Drie Provinciën een oase van stilte. Doordat er geen spelende kinderen zijn is de rust hier gegarandeerd. Verder roemen de kampeerders de hartelijke sfeer die er heerst op het parkachtige terrein en de landelijk omgeving tegen het bos aan. Het goede restaurant is ook een veel genoemd pluspunt.

Boost voor 2021

Ronald Boels en Brigitte Koninga van De Drie Provinciën zijn trots en vereerd dat hun camping (opgericht in 1967) weer zo goed gewaardeerd is. Zeker na dit bijzondere jaar: "We zijn heel gelukkig dat onze gasten zo tevreden zijn, zelfs met de corona-maatregelen die we hebben moeten treffen. Deze nominatie geeft ons een boost voor een fantastisch 2021", aldus het trotse stel.

Het jaar 2020 begon voor de hele recreatiesector als een slecht jaar omdat het adagium was “blijf thuis”. Ook het sanitair was verplicht gesloten tot 15 juni. Maar vanaf het moment dat het sanitair weer open mocht, was de camping De Drie Provinciën volgeboekt tot de laatste dag van het seizoen. “We zagen dat kampeerders echt op zoek waren naar ruimte en rust, zodat zij veilig konden kamperen op ruime kampeerplekken en verantwoord recreëren in een rustige, weidse omgeving” aldus Ronald.

Het recreëren in eigen land is veel mensen goed bevallen. Brigitte: “We hebben veel nieuwe gasten ontvangen die zo enthousiast over hun vakantie bij ons zijn, dat ze alweer geboekt hebben. Ook de mond-tot-mond reclame aan de hand van deze positieve ervaringen zorgt weer voor nieuwe toeloop.”