Roept u maar: Alweer een raadslid weg…

DRACHTEN (INGEZONDEN) Alweer een raadslid weg… Hoeveel zullen er nog volgen? Om het eigen gelijk van het gemeentebestuur te halen. En het ontbreken van een visie te camoufleren?

Hoeveel koppen uit de raad moeten nog rollen, om geldverspilling in Smallingerland te camoufleren? De stelling waar ELP om is verguisd wordt wederom bevestigd: helaas geen visie in Smallingerland. Een ‘roepende in de woestijn’, dat gevoel kent ELP.

Het vertrek van een ingewerkt collega raadslid is opnieuw een verlies voor deze raad, zijn inbreng zal wat ELP betreft node gemist gaan worden. Maar dossierkennis, kunde en zeker dit inbrengen door raadsleden in de huidige raad van Smallingerland wordt niet gewaardeerd door het gemeentebestuur van Smallingerland. De zorg van een meerderheid van de raad over het interen op de reserves van 80 miljoen over de afgelopen 7 á 8 jaar wordt stelselmatig genegeerd. ELP ervaart dit dat er geweigerd wordt om het beleid hierop bij te stellen.

Met droge ogen wordt getolereerd, dat o.a. miljoenen wegvloeien door extreem hoge uitvoeringskosten, hoge winsten bij zorgaanbieders (de goede niet te nagekomen) in het sociaal domein, daar waar deze miljoenen terecht horen te komen bij onze inwoners, die het juist hard nodig hebben: hoezo Sociaal beleid!?

Wij voelen als geen ander de ergernis en frustratie: Nogmaals dank voor je inzet Hans, wij zullen jou missen als een gepassioneerde collega met inzet voor (een Sociaal) Smallingerland.

Fractie ELP Smallingerland