Virtuele hardloop- en wandeltocht verlengd tot en met januari

DRACHTEN Hoewel evenementen voorlopig door de lockdown niet kunnen plaatsvinden, is de virtuele hardloop- en wandeltocht verlengd tot en met 31 januari 2021.

Er kan worden gekozen uit 5 km, 10 km,15 km en 21 km. De deelnemers kunnen nu ook de prestatie die ze al hebben gelopen verbeteren. Ook kan nu ook voor andere afstanden worden ingeschreven.

Via een GPX-bestand wordt de presentatie verwerkt en openbaar gemaakt via uitslagen.nl. Het sporthorloge of telefoon wordt gekoppeld aan één van de volgende online omgevingen: Strava, Garmin Connect, Polar Flow, RunKeeper, Runtastic, Endomodo of TomTom.

Wordt er iets te veel gelopen, dan worden de extra meters afgekort en niet meegenomen bij het bepalen van de tijd. En te weinig gelopen, dan wordt het niet meegenomen in de uitslag.

Er is geen vaste dag of tijd dat gelopen moet worden, maar men moet in ieder geval uiterlijk 31 januari 2021 gelopen hebben. Het is dus ook mogelijk om meerdere afstanden te lopen. Men kan dus vanuit zijn eigen woning of woonplaats lopen.