GV Stânfries filmt uitvoering

GORREDIJK Gymnastiekvereniging Stânfries heeft de laatste twee weken voor de lockdown filmopnames gemaakt van al haar groepen en lessen.

Omdat de tweejaarlijkse uitvoering op 7 november géén doorgang kon vinden, ontstond het idee om dan maar een film te gaan maken. Alle groepen waren al aan het oefenen voor de uitvoering, dus de ideeën en choreografieën lagen al klaar. Er hoefde alleen nog maar hard geoefend te worden en dat deden de gymnasten maar al te graag. Na een compleet ‘verloren’ seizoen van géén regionale, landelijke of onderlinge wedstrijden en demo’s, wilde iedereen wel graag eens weer laten zien hoe het staat met de prestaties.

De film is geworden zoals een ‘live’ uitvoering er ook uit zou zien: afwisselende optredens van de verschillende groepen op én met verschillende onderdelen. De entourage was natuurlijk wel anders, we moesten het deze keer doen zonder gekleurde verlichting, versierde zaal en natuurlijk zonder publiek. Alles moest tijdens de trainingen op de trainingslocatie plaats vinden met inachtneming van de regels en soms aangepaste oefeningen. Maar dat is al met al goed gelukt. Leden, ouders en andere belangstellenden kunnen in de kerstvakantie een 1,5 durende (kerst)film van Stânfries bekijken.