Leerlingenraad It Foarhûs plaatst twee zwaaistenen in De Trisken

DRACHTEN Op vakkundige wijze plaatsten leden van de leerlingenraad van school It Foarhûs dinsdag twee zwaaistenen in De Trisken.

De vrolijke zwaaistenen kregen een plekje tussen de bestrating in de Trisken. De leerlingen van basisschool It Foarhûs hopen dat de zwaaistenen zorgen voor meer vriendelijkheid en contact in de wijk. Ze vinden het belangrijk dat mensen rekening met elkaar houden en even een praatje maken met elkaar, vooral nu mensen meer thuis zitten door Corona en zich eerder eenzaam voelen.

Een zwaaisteen is een stoeptegel met een zwaaiende hand. Op twee centrale plekken in de wijk is een zwaaisteen geplaatst. Het is niet de bedoeling dat mensen hier stoppen en zwaaien. De leerlingenraad ziet de zwaaistenen vooral als een reminder voor mensen om wat vriendelijker naar elkaar te zijn en respect te hebben voor elkaar.

Verbinding

De wijkraad van De Trisken is erg blij met het initiatief van de leerlingenraad. Vooral nu in deze moeilijke periode door Corona, vinden ze het een mooie manier om wijkbewoners te activeren om vriendelijker te zijn voor elkaar. Door de Coramaatregelen was er geen publiek bij het plaatsen van de zwaaistenen.

Op het schoolplein was het wel feest. Sportcoach Sietse Pieksma van Sportbedrijf Drachten bedacht leuke spelactiviteiten met als thema samenwerken. Niet voor niks; want de zwaaistenen in De Trisken zijn het resultaat van een mooie samenwerking tussen de school, de wijkraad én de gemeente Smallingerland.