Freerunnen, turnen en gymmen in coronatijd

BEETSTERZWAAG ‘Karin’s Fit en fun’ uit Beetsterzwaag stond afgelopen weekend in het teken van het behalen van diploma’s.

Zo was er voor de freerunners van de basisschool een diploma te behalen voor precisionspringen, een uitdagend parcours moest tweebenig worden afgelegd De kinderen van de kleutergym gingen voor hun fit- en fundiploma, de basisvormen van bewegen. De gymmers hadden een challengewedstrijd, waarbij 5 challenges werden gedaan, zoals een radslagbeweging, een handstand, een sprongbaan, een balansbaan en power in de touwen. Als klap op de vuurpijl werd er een turnwedstrijd georganiseerd voor alle turners en turnsters.

Een 4 koppige jury boog zich over de uiteenlopende oefeningen. Iedereen turnde zijn wedstrijdoefening, en er werd in 3 categorieen gestreden, beginners, middenniveau en gevorderden. Uiteindelijk werden 137 diploma’s uitgeschreven.

Maar liefst 10 gymmers wisten de challenges foutloos af te leggen en 4 freerunners legden het parcours foutloos af. De turners en turnsters wachten nog op hun uitslag, die vrijdag bekend wordt gemaakt tijdens de apekooiweek. Verder is er een beker voor die turner of turnster die het hoogste gemiddelde wist te behalen. De kans is groot dat er in maart of april wederom zo’n week wordt georganiseerd. Meer info: www.karinsfitenfun.nl