Al een jaar Bijzonder Lekker

BEETSTERZWAAG In oktober 2019 heeft Henriëtte Hoekstra haar zaak aan de Hoofdstraat 25 in Beetsterzwaag geopend: delicatessenzaak ‘Bijzonder Lekker’.

Een dapper begin: geen markt- of regio onderzoek naar de haalbaarheid maar gewoon op je gevoel af gaan dat Beetsterzwaag een prachtig dorp is om een speciaalzaak te beginnen. Geloven in datgene wat je graag wilt en kunt. Inmiddels, meer dan een jaar later, heeft ze een goed lopende winkel en is haar dochter Sanne er nauw bij betrokken.

“Vanaf het begin liep het gelukkig erg goed en heb ik het gevoel gehad dat de klanten het echt waarderen dat we hier zijn gekomen. Natuurlijk heb ik in maart toen Corona uitbrak wel even gedacht: komt dit allemaal wel goed? Maar het tegendeel is gelukkig gebleken. We hebben echt het gevoel dat de bewoners heel bewust de lokale ondernemers steunden waar ze konden. En niet alleen uit Beetsterzwaag, maar ook uit de wijde omgeving.”

Pakket

„Daarnaast zie je dat veel ondernemers uit de regio goed om hun personeel denken. Bedrijfsuitjes of –feestjes zijn niet mogelijk en ze zoeken een alternatief door hen thuis een Bijzonder Lekker Pakket door ons te laten bezorgen. Zodat ze het thuis gezellig kunnen maken met een hapje en een borreltje!”

Henriëtte heeft gekozen voor een assortiment waarin kwaliteit en het ‘pure’ en ‘lokale’ karakter vooropstaat. Het vlees komt uit de Waddenstreek en van de ‘Sweachster’ Black Angus uit de omgeving van Beetsterzwaag. Waarbij de houtgerookte worst een topper is en zelfs door gasten uit België met regelmaat opnieuw wordt besteld. Lokale kazen als de Tynjetaler en de Fryske van Catharinus Wierda en de Blue de Wolvega ontbreken natuurlijk niet, en zo ook de zuivel van ZUCO uit Dokkum. Diverse (zelfgebrande) nootjes, wijnen, speciaal bieren uit Fryslan, lokale honing, eigen gemaakte snert: het assortiment is veelzijdig en smaakvol.