Het dragen van een T-shirt in de winter

Aangeboden door: shirtsofcotton.com

Ondanks de koudere maanden blijft het toch erg comfortabel om een T-shirt te dragen. Het contant dragen van lange mouwen is voor sommige mannen erg irritant. Zij hebben liever de onderarm vrij van lagen stof. Ook hebben zij het minder vaak koud en grijpen zij vaker naar het T-shirt in de kledingkast.

Maar hoe kun je het best een T-shirt dragen in de winter zonder te veel last te hebben van de kou. Lees verder voor de sleutel tot deze oplossing.

Welke soorten T-shirts zijn er

Het voorkeuren van het dragen van heren T-shirts verschilt enorm. Net als overhemden zijn ze er in verschillende pasvormen. Het is op deze manier mogelijk om een verschillende mogelijkheden te bieden voor de mate van bewegingsvrijheid in een shirt. Slim fit heeft het minste ruimte hiervoor, modern fit zit in het midden en comfort fit is veel ruimer aangesneden en heeft hier de meeste ruimte voor. Alleen de eerste en de laatste mogelijkheid zijn gangbaar bij de productie van T-shirts.

T-shirt als ondershirt

T-shirts worden niet alleen op zichzelf gedragen. Ze hebben ook een functie als ondershirt onder een overhemd. Dit is in de koudere maanden erg fijn. In Nederland is het erg populair om een shirt onder het overhemd te dragen. Het merk ShirtsofCotton biedt exemplaren aan met verschillende dieptes V-hals die corresponderen met het aantal knoopjes dat men open doet. Daarnaast hebben deze shirts van 200 grams katoen, wat ze extra zacht maakt. Ook zijn ze extra lang, waardoor het niet voor zal komen dat het shirt uit de broek springt bij onverwachte bewegingen. Tenslotte is de collectie T-shirts voorgewassen en gekrompen. Wanneer je de shirts op 30 graden wast, zullen ze niet of nauwelijks krimpen. Dit geldt ook voor T-shirts die zijn gemaakt van bamboekatoen. Dit een katoen samenstelling waaraan bamboe is toegevoegd, voor extra stretch. Het shirt vormt dan naar het lichaam en blijft nog beter in de broek zitten.

V-hals of O-hals

De eindeloze discussie wat betreft de halsuitsnijding van een T-shirt. De discussie over een V- of O-hals eindigt hier. Algemeen bekend is dat een V-hals meer laat zien van het overhemd en de eventuele stropdas. Dit ziet er erg netjes uit en wordt dus vaak gedragen op een zakelijke vergadering. Een O-hals is het tegenovergestelde. De ronde hals verbergt veel van het hemd en de potentiële stropdas. Dit wordt gedragen tijdens casual gelegenheden.

Extra lange T-shirts

Ondershirts zijn beschikbaar in een extra lange versie. T-shirts die alleen op zichzelf gedragen worden zijn ook in deze configuratie beschikbaar. Het geeft een erg nonchalante look aan elke outfit. In de winter kan dit gemakkelijk gedragen wordt, mits er een vest bij wordt gedragen. Een combinatie van verschillende items kan elke outfit een boost geven. Dit is mogelijk met effen kleuren, maar ook met T-shirt met een vrolijke print.