Praktijk Suik: Met hypnose naar de kern

GORREDIJK In Gorredijk is een praktijk geopend voor hypnose- en regressietherapie. Geke Suik was verpleegkundige totdat ze zich liet omscholen tot therapeut. Ze kijkt voortaan naar de mens als geheel.

„Door middel van hypnose kan je geholpen worden om belemmerende patronen en overtuigingen te herkennen en te overschrijven. Er ontstaat een focus waardoor iemand naar zijn onderbewuste kan gaan. Het deel van iemand dat alles opslaat. Met ons dagelijks bewustzijn kunnen we niet altijd bij die herinneringen. Hierdoor nemen we dingen mee uit het verleden (gedragingen, overtuigingen en emoties) naar het nu en handelen we vanuit vroeger”, vertelt ze.

„Het komt dus voor dat we soms dingen doen zonder te weten waarom en niet meer passend zijn. Met hypnotherapie kan er gekeken worden waarom iemand zo handelt. Regressietherapie wordt onder andere gebruikt om te kijken waar het probleem is ontstaan met de focus op jouw klacht en doel”, laat Geke weten.

Ze voegt toe dat de therapie toepasbaar is bij sociale, psychische, emotionele en lichamelijke klachten: „Bij lichamelijke klachten te denken aan allergieën, tinnitus, PDS, maagklachten en pijnklachten”. Meer informatie is te vinden op www.praktijksuik.nl.