‘Frans tintje’ in Gastvrij Drachten

DRACHTEN Pal voor Thuishaven Wonen & Lifestyle vond zaterdagmiddag de zevende trekking van Gastvrij Drachten plaats. Eigenaresse Ellen van Leur en Pieter Boudewijn de Leur eigenaar van Binnen Eten & Drinken bevonden zich in een sfeervolle entourage, vlak bij de prachtig versierde plataan met duizenden twinkelende lichtjes op het ‘Franse pleintje’ en tussen het mooie aanbod dat Thuishaven Wonen & Lifestyle te bieden heeft.

Het centrum van Drachten is dit jaar in de donkere dagen voor kerst extra mooi uitgedost. Naast de prachtige boom is ook het carillon feestelijk omgetoverd, als ware is het een grote kroonluchter. Gemeente Smallingerland stond garant voor deze veelheid aan sfeervolle kerstverlichting. Het is dit jaar precies honderd jaar geleden dat de winkeliersvereniging HA&IE werd opgericht. Onze gemeente vond dit een goede reden om eens flink uit te pakken qua kerstverlichting in het centrum. Maar ook de twee Drachtster ondernemers pakten flink uit tijdens het prijzenfestijn. Zelf stonden ze garant voor een tweetal mooie prijzen. Verder waren er natuurlijk nog vele andere aantrekkelijke prijzen ter beschikking gesteld. Vele winkeliers, horecabedrijven en middenstanders droegen afgelopen zaterdag hun steentje weer bij aan de uitgebreide prijzenpot.

Winnaars

De prijswinnaars van deze week (m/v) zijn: dinerbon voor twee personen van Binnen Eten & Drinken is voor D. Postma. De cadeaubon van € 50,- van Thuishaven Wonen & Lifestyle is voor A. Hofstra. De modebox ter waarde van € 100,- van La Moda is voor W. Hoekstra. De bon van € 25,- van Livera is voor G. Veenstra-Haisma. De zonnebanksessie van Florida Zonnecentrum & Schoonheidssalon is voor A. Huiberts. S. Hasper-Van der Woude ontvangt een jaar lang een gratis bibliotheekkaart. Het dierverzorgingspakket t.w.v. € 25,- Vetericyn is voor G. van der Leest. D. Osinga wint de diner-/lunchbon t.w.v. € 30,- van De Graancirkel. De doos chocolade van PUUR ijs&chocolade is voor K. Hoekstra. De cadeaubon van € 50,- van Smit Optiek is voor fam. Koster. T. Soldaat ontvangt het bakkerspakket van De Bakkers van Verloop. Koffiepakket Caffè di Mauricio van Multiplus Drachten is voor O. Kamminga. De cadeaukaart van € 25,- van Ziengs Drachten is voor B. Veenstra-Hayma. De cadeaubon van Linchery Drachten t.w.v. € 20,- is voor Geert en Sjoukje uit Twijzel. De kussenset I Love Blue van Vulpunt Drachten is voor R. Bouma.

Meedoen

Meedingen naar mooie prijzen kan door inkopen in het sfeervolle centrum van Drachten te doen. Dat is sowieso een bezoekje waard het zo fraai is versierd. Maar los daarvan: bij alle deelnemende ondernemers is er bij ieder besteed tientje een zegel. Plak ze op de speciale kaart en lever dit volgeplakte lot in.

Zaterdag 5 december vindt de trekking weer om 15.00 uur plaats. Dit keer bij de prachtige bloemenwinkel ‘De Paladijn’. De presentatie zal gedaan worden door eigenaresse Alarda Rebbers.