(Sinter)Klaasje in AZC's

BURGUM Voor de kinderen in een twintigtal asielzoekerscentra (AZC’s) door het hele land speelt het Wolkentheater de voorstelling ‘Toen Sinterklaas nog Klaasje was’.

Sint en Piet kwamen ook langs om aan kinderen aandacht te geven en cadeautjes uit te delen. In Friesland was het feestje te zien en te beleven in onder meer AZC’s Drachten AZC Burgum. In verband met RIVM maatregelen hadden deze optredens van het Wolkentheater een besloten karakter.

Vluchtelingenkinderen in de Nederlandse AZC’s weten al heel veel over Sinterklaas; ze horen het op school, van het Sinterklaasjournaal of van andere kinderen. Sinterklaas is heel belangrijk voor ze. Hij opent de deuren naar Nederlandse gewoontes, cultuur en samenleving. Daarom is het van belang dat de Goedheiligman ook hun huisjes niet voorbij gaat.

Stichting Wolkentheater is in 1993 opgericht door Adrijan Siniša Rakić, zelf vluchteling uit voormalig Joegoslavië. „Kinderen die na traumatische gebeurtenissen in zeer sobere omstandigheden verblijven helpen we met het herontdekken van de mooie kant van het leven. Kinderen kunnen dan met elkaar plezier maken en zorgeloos kind zijn”, laat hij weten’. Meer informatie over de stichting en is op www.wolkentheater.nl. (Eigen foto’s.)