Virtual hardloop- en wandeltocht van SportsDrachten

DRACHTEN SportsDrachten organiseert de hele maand december de virtuele hardloop en wandeltocht.

Zonder wedstrijden om voor te trainen, kan het voor lopers en wandelaars lastig zijn om gemotiveerd te blijven. Evenementen kunnen voorlopig niet plaatsvinden, daarom heeft de organisatie van de 8 van drachten de virtuele hardloop en wandeltocht uitgeschreven. Lopen waar – en ook wanneer - je wilt.

De hardlopers krijgen een wedstrijdelement. Er kan worden gekozen uit 5, 10 km, 15 km en 21.1 km (halve marathon). Via een GPX-bestand wordt de presentatie verwerkt en openbaar gemaakt via uitslagen.nl. Het sporthorloge of telefoon wordt gekoppeld aan één van de volgende online omgevingen: Strava, Garmin Connect, Polar Flow, RunKeeper, Runtastic, Endomodo of TomTom.

Klassement

Wordt er iets te veel gelopen, dan worden de extra meters afgekort en niet meegenomen bij het bepalen van de tijd. En te weinig gelopen, dan wordt het niet meegenomen in de uitslag. Voor alle afstanden wordt er een klassement opgemaakt en gepubliceerd.

Er is geen vaste dag of tijd dat er gelopen moet worden, maar men moet in ieder geval uiterlijk 31 december 2020 gelopen hebben. De wandelaars en hardlopers kunnen naast de vaste afstanden ook een eigen afstand lopen en wandelen. De deelnemer krijgen ook een medaille. Iedereen wordt geacht om de afstand altijd conform de richtlijnen van het RIVM. Alle informatie is de krijgen via www.sportsdrachten.nl en www.8vandrachten.nl