Veel activiteiten in Kunsthuis Syb

BEETSTERZWAAG Samen met nog 13 Nederlandse kunstinstellingen is Kunsthuis SYB ondanks een positief advies van de commissie van het Mondriaan Fonds ‘onder de zaaglijn’ beland omdat het budget niet toereikend was.

Met deze actie #nietonderdezaaglijn willen ze minister Van Engelshoven oproepen om het budget voor presentatie-instellingen alsnog blijvend te verhogen, zodat wij onze kunstenaars kunnen blijven betalen en de sector blijvend versterkt wordt. Het hele pleidooi is te lezen op http://nietonderdezaaglijn.nl. ⁠

⁠A Symposium on Affecting Change through Artist-in-Residencies is er 8 en 10 december en 14 januari 2021. Vanaf dinsdag 8 december organiseert Kunsthuis SYB samen met Hotel Maria Kapel en Transartists een symposium om te onderzoeken hoe artist-in-residencies positieve maatschappelijke verandering kunnen realiseren. Het symposium vindt plaats verspreid over drie dagen in december 2020 en januari 2021.

Aan het einde van haar residency presenteerde kunstenaar Sissel Marie Tonn haar project Becoming a Sentinel Species door haar desktop, gevuld met video's, foto's en onderzoeksmateriaal tijdelijk met het publiek te delen. Haar presentatie is terug te kijken via https://www.youtube.com/watch?v=4JdGg0T7FvA&t=2s.