(S)experiment in De Lawei

DRACHTEN Deze week in De Lawei weer volop variatie. Beuving en Nederkoorn over de ‘tijdsgeest’, een (S)experiment, en de films Frida Kahlo en Buiten is het feest.

Beuving en Nederkoorn Wordt 2020 een extreme piek in de wereldgeschiedenis? Of een niet te onderscheiden knikje in de curve van de tijd? Over 100 jaar zullen we het antwoord weten. Maar daar kunnen Jan Beuving en Patrick Nederkoorn natuurlijk niet op wachten. Dus leggen zij het jaar nu vast aan de beademing. Wie verdient een standbeeld en wie trekt het weer omver? Alle tijd die de geest gaf, komt nog één keer langs. De andere oudejaars is te zien zaterdag 28 november om 19.30 en 21.30 uur.

(S)experiment

In (S)EXPERIMENT onderzoekt Kirsten van Teijn nieuwe vormen in de liefde. We worden aan alle kanten beperkt. Niet alleen door nieuwe maatregelen, maar ook door oude denkpatronen. Maar beperkingen bieden ook nieuwe ruimte. Is dit niet juist de tijd om de wereld te herdefiniëren? Een intieme avond rondom 21e-eeuwse liefde over gender, seksualiteit en identiteit, te zien vrijdag 4 december om 19.30 uur.

Film | Frida Kahlo

Frida Kahlo's legendarische stijl, levenslust, mannen, vrouwen, politiek en haar Mexicaanse afkomst hebben haar generaties lang een alomtegenwoordig feministisch icoon en stijlmuze gemaakt. Maar wat weten we van haar als kunstenaar? Door middel van interviews met wereldberoemde Kahlo-curatoren, onderzoekt Exhibition On Screen de buitengewone symboliek en thema's in Frida Kahlo's schilderijen. Arts in cinema: Frida Kahlo, the icon, the artist is te zien donderdag 3 en donderdag 17 december.

Film | Buiten is het feest

De succesvolle zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus. Als de biologische vader de voogdij opeist, wordt Sonne voor het eerst van haar leven gedwongen naar buiten te treden over haar traumatische verleden. Pas als ze haar zwijgen doorbreekt, kan ze haar nichtje redden. Deze film is te zien vrijdag 4, zaterdag 5 en woensdag 9 december.

Meer info & kaarten: www.lawei.nl