Nieuwe Dorcas-winkel Drachten gaat open

DRACHTEN Even lekker snuffelen tussen de boeken, kleding, meubels en andere prettig geprijsde artikelen? Dat kan in de nieuwe Dorcas-winkel op industrieterrein De Haven in Drachten. Dinsdag 8 december opent de winkel aan De Hemmen 10.

Het idee voor deze winkel is ontstaan rond Hemelvaartsdag 2018 en sindsdien is er veel gebeurd en geklust aan De Hemmen. Muren zijn gesloopt, ledverlichting is opgehangen, er is een magazijn gemaakt en er is veel getimmerd en geschilderd. Het pand is ongeveer 1800 vierkante meter groot. Ooit zat er een machinefabriek in en de laatste huurders waren een kledingverhuurbedrijf en een meubelwinkel. Op een steenworp afstand zijn nog twee andere kringloopwinkels gevestigd, maar dat is alleen maar gunstig. Denk aan de aantrekkingskracht van een meubelboulevard.

Een zeer gemotiveerd en enthousiast opstartteam van twee vrouwen en drie mannen, gesteund door zo’n 25 vrijwilligers, hebben hard gewerkt om van het pand een mooie Dorcas-winkel te maken. In totaal staan ongeveer 50 vrijwilligers in de startblokken.

Kringloopwinkel

Een Dorcas-winkel is een moderne, overzichtelijke kringloopwinkel waar allerlei spullen tegen lage prijzen worden verkocht. Van schilderijen, servies en huishoudelijke artikelen tot spellen, kleding en sieraden.  

Dorcas is een landelijke, christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie, met projecten in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Wie een aankoop doet in een Dorcas-winkel, helpt de allerarmsten in de wereld. In Friesland opende Dorcas eerder winkels in Sneek en Heerenveen. De winkel in Drachten is de 41ste vestiging. Meer informatie over de organisatie is te vinden op www.dorcas.nl.

Vrijwilligers

 Een Dorcas-winkel heeft ook een belangrijke maatschappelijke functie. Het is een plek waar vrijwilligers elkaar ontmoeten en tegelijk hun steentje bijdragen. Alle locaties worden gerund door vrijwilligers. Hierdoor kan Dorcas zoveel mogelijk geld besteden aan de projecten voor de allerarmsten. Dorcas Winkel Drachten is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers, voor onder meer het sorteren en prijzen van goederen en kassawerkzaamheden. Voor meer informatie: Mathilde Krijgsheld, tel. 06-3000 8106, e-mail: bestuur-drachten@dorcas.nl. 

De winkel gaat open op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en volgend jaar, als het kan, ook op woensdag. Goederen inbrengen kan tijdens openingstijden. De inbreng is aan de achterzijde van het pand, met het adres De Hemmen 10b.