Slotplaats zoekt nieuwe ondernemer

BAKKEVEEN In de bosrijke omgeving van Bakkeveen ligt het eeuwenoude landgoed De Slotplaats. Natuurmonumenten is eigenaar van het landgoed met het iconische landhuis, de vele historische elementen en een uitgestrekt en gevarieerd bosgebied.

Voor deze bijzondere locatie zoekt Natuurmonumenten een ambitieuze en creatieve ondernemer met passie voor horeca en gastheerschap. Momenteel is het landhuis vanwege een grondige renovatie gesloten. Natuurmonumenten bekijkt nu de mogelijkheden voor een geïntegreerde invulling van dit monumentale pand met het gehele landgoed en zoekt hiervoor een nieuwe, ervaren en groene ondernemer.

Natuurbeleving

Landgoed De Slotplaats is één van de grotere Friese bosgebieden en herbergt vele herinneringen aan vervlogen tijden. Het oude, deels vochtige bos met zijn dikke bomen huisvest een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Jaarlijks bezoeken zo’n 80.000 mensen dit gebied om er te wandelen, te fietsen of te paardrijden.

Naast de unieke natuur en de cultuurhistorische bezienswaardigheden, is het landgoed zeer geschikt voor bijzondere evenementen en vergaderingen. Het landhuis heeft een statige uitstraling en is alom bekend in de omgeving. Het is tevens het startpunt van een bezoek aan het landgoed. Het pand en de gebouwen eromheen lenen zich er uitermate goed voor om een restaurant met aanvullende functies in te realiseren.

Voor deze bijzondere locatie zoekt Natuurmonumenten een ambitieuze en creatieve ondernemer met passie voor horeca en gastheerschap. Er is een open dag op dinsdag 15 december, voor meer info zie https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/landgoed-de-slotplaats/nieuws/de-slotplaats-zoekt-een-nieuwe-ondernemer.