Extra aandacht voor sport en voeding op basisscholen

REGIO Op de basisscholen in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen is aan het einde van het jaar extra aandacht voor sport en gezonde voeding.

Wethouder Andries Bouwman van Tytsjerksteradiel heeft maandag het jaarlijkse project ‘Kies voor Hart en Sport’ in sporthal De Hege Wâlden in Oenkerk geopend. ‘De sportclinics maken het mogelijk om leerlingen enthousiast te maken voor sport en gezond eten’, zegt wethouder Andries Bouwman. ‘Het is mooi om de kinderen zo fanatiek bezig te zien.’

Leerlingen van groep 5 tot en met 8 doen in de sporthal uitdagende clinics die worden gegeven door verenigingen en/of stagiaires. Ook is er aandacht voor gezonde voeding en waterdrinken. Kinderen kunnen groente en fruitsnacks proeven en er worden spelletjes gedaan om kinderen bewust te maken van gezonde voeding.

Zelf aan de slag

Na de startdagen kunnen de scholen zelf aan de slag met de samengestelde lespakketten die bestaan uit theorie en praktijk. Daarnaast krijgen alle kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met sport naar keuze bij de verschillende sportaanbieders uit de regio.

Het jaarlijkse project ‘Kies voor Hart en Sport’ wordt georganiseerd door High five sportstimulering in samenwerking met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) van de gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen.