FOTO'S | Leerlingen OBS It Bûtenplak uit Hoornsterzwaag planten eerste boom in nieuw voedselbos

HOORNSTERZWAAG Leerlingen van OBS It Bûtenplak uit Hoornsterzwaag hebben woensdagochtend tijdens de Nationale Boomfeestdag de eerste boom geplant in een nieuw voedselbos.

In totaal gaan er 75.000 bomen en struiken de grond in voor het voedselbos. Dat is onderdeel van de grootschalige klimaatcampagne Meer Bomen Nu. De Friese start van de campagne werd gekoppeld aan Nationale Boomfeestdag.

Hieronder een door de school zelf geschreven artikel. 

De leerlingen werden ingeschakeld door bosboeren Richard en Mariska die in het kader van de grootschalige klimaatcampagne Meer Bomen Nu, op Nationale Boomfeestdag, startten met de aanplant van een nieuw voedselbos. De leerlingen hielpen de bosboeren met het planten van de eerste van maar liefst 75.000 bomen en struiken. 

,,Voor de kinderen was dit een fantastische belevenis”, zegt schooldirecteur Jan Russchen.

,,De kinderen begrijpen het belang van deze activiteit. Ze snappen goed wat het nut is van het voedselbos voor het klimaat en de biodiversiteit. En dat het Jeugdjournaal aanwezig was om de gebeurtenis vast te leggen maakte voor de kinderen extra duidelijk dat het echt ergens om gaat. Het Jeugdjournaal komt niet zo maar langs.”

Natuur en duurzaamheid

Dat de leerlingen van de school de bosboeren wilden helpen is geen toevalstreffer. De school heet niet voor niets It Bûtenplak (De buitenplek). 

,,Bij ons op school is er veel aandacht voor natuur en duurzaamheid”, zegtt Russchen. Het aanplanten van een nieuw bos past helemaal binnen ons onderwijsconcept van veel bewegen, vaak naar buiten en genieten van de natuur. Ons motto is dan ook ‘Buiten als basis(school)’.”