Krijtvaardig Orange the World

REGIO Zondag 22 november gaan minstens 30 vrouwen van de Soroptimisten Friesland en Zonta Friesland de straat op om verschillende plekken in Bolsward, Damwoude, Drachten, Heerenveen, Leeuwarden en Sneek de boodschap meld geweld een oranje dimensie te geven in het kader van Orange the World.

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, die loopt van 25 november tot en met 10 december. Nu harder nodig dan ooit, nu we door de pandemie veel meer thuis zijn. Doel is om zo veel mogelijk mensen te bereiken met de boodschap dat zij echt wat kunnen betekenen voor een ander door onveilige situaties te melden! Dit kan vooralsnog het beste via het nummer van Veilig Thuis: 0800-2000.

Logo

Door middel van een sjabloon van hard plastic en een bus oranje krijtverf gaan de vrouwen overal op straat hetzelfde logo maken. De krijtverf is niet milieubelastend en verdwijnt vanzelf na enkele weken. Op elke plek met deze boodschap maken ze een foto, die ze op social media plaatsen: ‘We willen facebook, instagram, twitter overladen met dergelijke foto’s!’

Behalve in Friesland zijn er minstens 23 andere clubs in Nederland die deze boodschap op de straat bij stations, gemeentehuizen, apotheken, huisartsen, politiebureau’s, winkels, middelbare scholen, fiets en wandelpaden enz. gaan spuiten.