Veenbaas Potgrond BV goed voor groei

DRACHTEN Ooit begonnen als turfsteker in het Friese veengebied, waarna in 1967 de oprichting van het potgrondbedrijf volgde, is Veenbaas na drie generaties uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende leveranciers van kwaliteitspotgronden, bodemverbeteraars, bodembedekkers en meststoffen in zowel Nederland als daarbuiten.

Per 1 december 2014 is Veenbaas Potgrond BV een samenwerking aangegaan met BVB Substrates, waarmee beide bedrijven hun positie verstevigen in de retailmarkt. 5 jaar na deze positieve ontwikkeling fuseert BVB Substrates, inclusief Veenbaas Potgrond, met Kekkilä, dochteronderneming van het Finse Vapo Oy. Het nieuwe bedrijf, Kekkilä-BVB, combineert eeuwenlange ervaring van potgronden en substraten en behoort tot de grootste en veelzijdige substraatproducent binnen de professionele en consumentenmarkt. Tevens is er met deze samenwerking een garantie voor voldoende grondstoffen voor de komende 30 à 40 jaar!

Uitgebreid pakket

Door kennis en vakmanschap te combineren met de beste grondstoffen, maken we voor iedere formule de beste grond, voor de beste prijs. We leveren met onze merken Florentus, Florentus Biologisch, Groene Jan, Forflora en Amica ook een uitgebreid pakket aan eigen merken voor zowel de retailmarkt, groothandel, hoveniers en groot groenbedrijven.

De afgelopen jaren is Veenbaas Potgrond alleen maar gegroeid. Om mee te kunnen gaan in deze groei is er de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het vergroten van het terrein, nieuwe menglijn, snellere machines en de komende maanden zitten er nog meer vernieuwingen aan te komen.

De 1ste coronaperiode viel precies in het potgrondseizoen. Doordat de mensen thuis zaten, werd de tuin aangepakt en hierdoor vlogen de zakken potgrond de tuincentra en bouwmarkten uit. Dit betekende voor Veenbaas alle hens aan dek en terugkijken op een mooi potgrondseizoen!