Ben jij lang? Een shirt met mouwlengte 7 biedt de oplossing

Aangeboden door: mouwlengte7.com

Wanneer jij lang bent, kan het een uitdaging zijn om geschikte herenkleding te vinden. De pijplengtes bij broeken is te kort en bij overhemden zijn de mouwen te kort. De standaard overhemd merken die je kunt kopen bij jou in de winkelstraat of bij de grotere warenhuizen zijn vaak gemaakt met de standaard mouwlengte. Dat wil zeggen; een mouwlengte van rond de 67.5cm.

Wanneer je rond de 1.85 of groter bent, is een overhemd met de standaard mouwlengte vaak te kort. Het is voor deze lange mannen een uitdaging om een geschikt overhemd te vinden dat de juiste mouwlengte heeft. Bovendien dient het overhemd goed te zitten op de schouders en de ruglengte moet lang genoeg zij, zodat het shirt in de broek blijft zitten. Benieuwd hoe je deze gemakkelijk kunt vinden? Lees dan snel verder.

Overhemden voor de lange man

Wanneer je dus lang bent, heb je vast wel eens ervaren dat het lastig is om een geschikt overhemd te vinden met extra lange mouwen. De meeste fysieke winkels bieden geen aan extra lange overhemden aan, maar alleen overhemden met de standaard mouwlengte. Hierdoor ga je al snel op internet kijken om een geschikt overhemd te vinden met extra lange mouwen. De meeste lange mannen komen terecht bij de webshop: mouwlengte7.com. Dit is een online webshop die zich specialiseert in overhemden voor de lange man. Bovendien kan elk type lange man hier terecht. Slanke en atletische mannen kunnen filteren op slim fit en mannen die genieten van meer bewegingsvrijheid kunnen filteren op regular fit en modern fit. Vind het perfecte mouwlengte 7 overhemd online.

Waarom is het belangrijk?

Elke man geniet van passende kleding. Je wilt je niet de gehele dag irriteren aan de te korte mouwen van een shirt of dat je de gehele dag bezig bent het overhemd weer terug in de broek te stoppen. Het is niet omdat je wat langer bent dat je moet inboeten wat betreft comfort. Want het is bewezen dat je je zelfverzekerder voelt wanneer je kleding aan hebt die perfect past.

Waar staat de term mouwlengte 7 voor?

De term mouwlengte 7 zegt wat over de lengte van de mouw van het overhemd. Wanneer er geen mouwlengte 7 bij kenmerken van het overhemd staat, betreft het een overhemd met de normale mouwlengte. Dat betekent dat de lengte van de mouw tussen de 64 en 68 centimeter is. De lengte van de mouw wordt gemeten vanaf de kop van de schouder tot aan het einde van de manchet. Een extra lang overhemd en daarmee een mouwlengte 7 overhemd heeft een mouwlengte van tenminste 70cm. Vandaar de 7 in de term mouwlengte 7. Toch wordt er in mouwlengte 7 shirts ook gevarieerd in de lengte van de mouw. Een overhemd in een maat 38 kan bijvoorbeeld een kortere mouwlengte hebben dan een overhemd in maat 45. Daarnaast hanteren sommige merken een mouwlengte 7 maat van 75cm, dit zijn bijvoorbeeld extra lange overhemden van Cavallaro. De mouwlengte kan variëren dus de 70 en 79,9 centimeter. We zien wel dat de meeste merken een gemiddelde mouwlengte van 72 centimeter hanteren.