Duurzame Week van Smallingerland

DRACHTEN De gemeente Smallingerland houdt samen met enkele lokale partners de Duurzame Week van Smallingerland en wel van 31 oktober tot en met 6 november. Tijdens deze week zijn er gratis activiteiten en webinars om iedereen in Smallingerland te helpen met verduurzamen.

Tijdens de Duurzame Week van Smallingerland vinden er verschillende webinars en activiteiten plaats. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Tijdens het weekend kun je deelnemen aan Djoeke's missie. De missie is voor kinderen die op de basisschool zitten. Een speurtocht over energie besparen en duurzaamheid.

In samenwerking met Bibliotheek Drachten is er een hybride avond over isolatie. Raoul van Duurzaam Bouwloket en Bert van EnergieCoach Smallingerland geven antwoord op alle vragen. Woensdag 4 november is er samen met Duurzaam Bouwloket een online avond over de isolatieactie. Dit collectief van vakkundige regionale isolatiebedrijven biedt inwoners met koopwoningen de mogelijkheid om een scherp geprijsde, vrijblijvende offerte aan te vragen voor het vervangen van beglazing, en voor spouw-, vloer- en bodemisolatie.

Op 5 november staat Groen geld centraal. Samen met Rabobank Drachten Noordoost Friesland is er een online avond over de financiële kant van verduurzamen. Samen met Albrecht Makelaars/Taxateurs, Huis & Hypotheek Drachten en Energie Inspectie wordt van alles besproken. De vrijdag wordt gekookt. In Nederland gooien we bijna 10 procent van ons eten ongebruikt in de afvalbak. Dat komt neer op bijna 34 kilo per persoon per jaar. Samen met ROC Friese Poort houdt Smallingerland daarom een webinar over circulair koken. Op vrijdagavond wordt een stamppotje van onder andere lokale en 'ongewenste' producten gekookt.

Meer informatie over de Duurzame Week van Smallingerland is te vinden op www.duurzaamsmallingerland.nl, ook voor aanmelden.