Drachtster schrijft humoristisch boek over fietsen

DRACHTEN Binnenkort verschijnt het boek ‘Het geluk van fietsen’ bij uitgeverij Elmar. Het is het eerste boek van Kees Valkenburg uitDachten.

Kees (49) heeft altijd al korte persoonlijke verhaaltjes geschreven, maar hij nam het schrijven nooit serieus. In 2019 was hij werkzoekend en in die periode heeft hij een volledig boek geschreven. Het aangaan van een nieuwe uitdaging bleek een goed idee om deze saaie periode gezond door te komen.

Het boek beschrijft de hobby van Kees vanaf zijn kindertijd: fietsen en sleutelen aan fietsen. In de loop der jaren heeft Kees van alles geprobeerd en is hij in de meest uiteenlopende situaties terecht gekomen. Van ijsfietsen, vakantiefietsen, racefietsen en mountainbikes, historische fietsen tot aan martkplaats, kasseien, briljante ideeën, domme pech enz. Met veel onverwachte en absurde situaties.

Door de losse en humoristische schrijfstijl is het een breed toegankelijk boek, ook voor personen die niet dagelijks met hun fiets bezig zijn. Kees heeft zelf ongeveer 20 humoristische illustraties getekend die in het boek zijn opgenomen, verder telt het boek zo’n 30 foto’s.