Hoe kleed je je smart casual naar kantoor?

Aangeboden door: heerenzaak.nl

Op steeds meer kantoren is de dresscode ‘smart casual’. Nu kan het zo zijn dat je nog nooit van deze term gehoord hebt. Het is wat anders dan de termen ‘business’ of ‘casual’ en wordt omschreven als één van de moeilijkste dresscodes die er bestaan. Dit komt doordat ieder persoon deze term anders interpreteert.

Het woordje ‘smart’ staat voor netjes en dat wordt door menig man en vrouw anders geïnterpreteerd. De één verstaat onder netjes namelijk een heren poloshirt, terwijl de andere dit als niet netjes beschouwt. Kortom beste lastig. In dit worden er een aantal tips geven hoe jij smart casual naar kantoor kunt gaan.

Wat zijn de smart casual kledingvoorschriften

De term ‘Smart casual’ staat voor netjes noch casual. Maar je dient in dit geval casual niet te interpreteren als vrijetijdskleding. Het wordt geapprecieerd wanneer je nog steeds gekleed en netjes naar je kantoor komt. Toch kun je met het kledingvoorschrift je eigen identiteit toevoegen. In tegenstelling tot de striktere dresscodes, is een vleugje fashion hier echt toegestaan. Voor de vrouwen kun je dus gerust een mooi jurkje, mantelpakje of broekpak aantrekken dat aan de laatste trendkleuren voldoet. De mannen kunnen kiezen voor en ander soort overhemd in vergelijking met het business blauw en wit. Trek een wit heren overhemd aan met een preppy twist, zoals een contrasterende boord of een gekleurd knoopje. Bovendien kun je kiezen voor een chino in plaats van een pantalon. Bovendien kun je er voor kiezen om de lakschoenen thuis te laten, maar draag nette sneakers. Echter, let er op dat de sneakers schoon zijn en niet zijn afgetrapt.

Wat is het verschil met casual chic

Een andere veelgehoorde dresscode is casual chic. Je kunt deze dresscode vergelijken met smart casual, maar er zijn een paar kleine aandachtspuntjes die anders zijn. Het grootste verschil zit hem in het gebruik van sieraden. Bij casual chic zijn deze meer klassiek, traditioneel. Een horloge is minder opvallend, oorbellen kleiner en bijvoorbeeld gemaakt van edelmetaal. Dat geldt ook voor de andere accessoires. Een schoen zal eerder iets rustiger zijn en een tas is minder opvallend. Kun je bij smart casual best met een multicolor tas voor de dag komen, bij casual chic ligt een clutch of een eenvoudige schoudertas eerder voor de hand.

Het belangrijkste op een rijtje

Wanneer de dresscode smart casual is, is het belangrijkste om je enigszins te laten zien en wat jouw stijl is. Het formele zwarte- of navy blauwe pak kun je thuis laten, maar het wordt ook niet geapprecieerd wanneer je te informeel komt. Ga dus op zoek naar een goede mix van kledingstijlen en voeg een persoonlijke touch aan je outfit toe. Dit kun je al doen door een opvallende armband of horloge. Of kies voor een blazer of jasje met een bijzondere, unieke binnenvoering, zodat je toch enigszins de aandacht trekt. Wanneer je nog nooit op een gelegenheid met smart casual dress code geweest bent, neem het dan niet te ruim, beter underdressed dan overdressed. Ben je toe aan nieuwe herenkleding voor een smart casual look? Kijk dan eens op heerenzaak.nl. Een volledige collectie herenkleding online.