Stichting druk met steun aan Nepal

DRACHTEN Het coronavirus heeft ook in Nepal hard toegeslagen. Als gevolg hiervan is er onder de arme bewoners een hongersnood ontstaan die veel erger is dan het virus op zich.

De meeste arme mensen zijn hun werk kwijt, ze kunnen geen eten kopen en de huur niet meer betalen. Veel families zijn afhankelijk van het toerisme en ook dat ligt tot minstens volgend jaar stil. Ook de mensen die buiten Nepal werk hadden gevonden, in India, de Arabische landen, enz., zijn noodgedwongen teruggekeerd naar Nepal. Hele families waren van hun inkomen afhankelijk.

Sinds het begin van de lockdown in Nepal (eind maart) is de Stichting Nepal Sambandha gestart met het samenstellen en uitdelen van voedselpakketten voor de allerarmsten onder de getroffen bevolking. Een voedselpakket bestaat uit rijst, linzen, olie, noedels, zout en zeep. Zo’n pakket kost 10 euro.

Voedselpakketten

„Aan onze oproep begin dit jaar om te doneren voor voedselpakketten in Nepal hebben veel mensen gehoor gegeven. We ontvingen totaal bijna 6000 euro. Van dit bedrag hebben we meer dan 600 families in ons werkgebied met voedselpakketten kunnen helpen. Ook hebben we aan 25 zwangere en net bevallen vrouwen gezonde voeding kunnen verstrekken”, aldus Annette Reiling uit Tijnje .

De stichting Nepal Sambandha gaat door met het verstrekken van voedselpakketten aan de allerarmste families zonder inkomen. Annette Reiling is vrijwillig coördinator van de Stichting Nepal Sambandha. Zij staat in nauw contact met betrouwbare contactpersonen in Nepal, o.a. Dhiraj Thapa. Deze contactpersonen selecteren in overleg met andere organisaties de arme families die dringend hulp nodig hebben. Om nog vele pakketten uit te kunnen delen, zijn sponsoren nodig.

Wie wil steunen kan voor meer info terecht op www.stichtingnepalsambandha.nl