Veel belangstelling voor boek De Bruin Transport

SURHUISTERVEEN Rond de jaarwisseling verschijnt een uniek boek over De Bruin Transport uit Surhuisterveen.

‘De Bruin, van bodedienst tot internationaal transportbedrijf’ vertelt het verhaal van een familiebedrijf dat in de twintigste eeuw uitgroeide van een bodedienst met paard en wagen tot een transportgroep met bijna 600 trekkende eenheden. Velen zullen zich nog de bruingele knoop herinneren die je jarenlang op alle wegen in Europa tegenkwam. Dat het boek in een behoefte voorziet, blijkt wel uit het feit dat inmiddels honderden belangstellenden het boek hebben gereserveerd.

Een paar jaar geleden besloot een aantal oud-werknemers dat het verhaal van De Bruin Transport vastgelegd moest worden. De Bruin was geen doorsnee bedrijf, en het moest dan ook geen doorsnee boek worden. In het boek wordt er vanuit verschillende perspectieven teruggeblikt op een bijzondere tijd.

Oud-werknemers

Oud-directeur Albert de Bruin vertelt in een uitgebreid interview over het ontstaan en de groei van het bedrijf. Daarnaast hebben bijna honderd oud-werknemers en andere betrokkenen een bijdrage geleverd aan het boek. Chauffeurs, monteurs, planners, kantoormedewerkers, maar ook opdrachtgevers, charters en vele anderen delen hun belevenissen en herinneringen in het boek. Alle verhalen samen schetsen een boeiend beeld van de internationale transportwereld tijdens de laatste helft van de vorige eeuw.

Naast de vele verhalen bevat het boek een schat aan historische foto’s. Het boek, uitgevoerd in een luxe editie, bevat zo’n 350 pagina’s en kan online worden gereserveerd via het bestelformulier op www.debruinboek.nl. Tot 1 december kan het boek worden besteld voor een gereduceerde prijs. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Wiebe Oegema, 06 29 50 69 59.