Sponsorfietstocht Present groot succes

DRACHTEN De sportievelingen die in de week van 10 t/m 18 oktober op de fiets zijn gestapt voor Stichting Present Smallingerland hebben zichzelf overtroffen.

Naar aanleiding van de sponsoractie 'Smallingerland in Beweging' hebben de deelnemers een totaalbedrag van €2.602 bij elkaar gebracht. Met dit bedrag kan Present projecten opzetten voor mensen in de gemeente die praktische of sociale hulp nodig hebben.

De hulpprojecten die Present organiseert vinden plaats bij kwetsbare inwoners van Smallingerland. Denk aan mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Aan deze mensen wil Present steun geven, om perspectief te bieden en hoop op de toekomst te geven.

Uitjes

Met het bedrag dat is opgehaald tijdens de sponsoractie kan Present bijvoorbeeld uitjes organiseren voor eenzame ouderen, tuinieren bij mensen met gezondheidsproblemen of woningen opknappen voor een gezin dat leeft rond de armoedegrens.

Stichting Present gelooft in de kracht van iets doen voor een ander. De stichting wil mensen dan ook inspireren om Present te zijn, om aanwezig te zijn voor een ander. Dat maakt niet alleen het leven van de ander, maar ook dat van jou soms net een stukje mooier. Op deze manier bouwen we aan een samenleving waarin het vanzelfsprekend is om naar de ander om te zien.