Nieuwe wolwinkel: De Wolkeamer

DRACHTEN Sinds enkele weken heeft Drachten een wolwinkel zoals Doreen voor ogen had. Hiermee is een lange wens uitgekomen.

Doreen deed vroeger heel ander werk, maar ze werd ziek en door haar persoonlijke omstandigheden is ze gaan haken. „Het was het enige waarmee ik mij kon ontspannen en orde kon krijgen in mijn hoofd. Ik ben heel gelukkig dat ik het handwerken heb leren kennen als een vorm van therapie. De slogan is niet voor niets ‘haken is het nieuwe yoga’. Zonder overdrijven was het mijn redding! Terugkeren naar mijn oude werk lukte niet meer en ik wilde niet alleen maar thuis zitten haken.”

„Na lange tijd heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben een wolwinkel binnen gelopen en vroeg of ik hier mocht gaan haken en misschien wat mensen helpen. Dat mocht, en zo heb ik paar jaar als vrijwilliger gewerkt tot ik zelf een stap verder wilde en kon zetten. Bij Wiebe’s Verkooplaats heb ik altijd fijne mensen om me heen, een hele gezellige winkel waar je lekker kunt rondkijken en wat kunt eten en drinken”, vertelt Doreen.

Meedenken

„Ik heb daar de eerste verdieping opgeknapt en gezellig ingericht; het is mijn eigen Wolkeamer! Ik verkoop met name Scheepjes, Botter sokkengaren, DMC borduurgaren. Van de collecties heb ik alle kleuren en verder alle benodigdheden. Heb ik het niet dan bestel ik het en is het de volgende dag in de winkel. Dit is een service die ik graag wil bieden. Verder kan ik met de klant meedenken om het juiste garen, materiaal en kleuren te kiezen of een alternatief. Ik vind het fijn om een goede service te bieden. Het leuke contact met mensen doet me goed. ‘Het leukste is toch om mensen verder helpen, ja toch?”

Het motto van Doreen is Modern handwerk met ouderwetse service’’. ! Wie meer wil weten, is welkom. De Wolkeamer (Burgemeester Wuiteweg 94) is open van woensdag t/m zaterdagmiddag van 13.00-17.00 uur (gratis parkeren).