Dragor: winst heren, dames onderuit

DRACHTEN Afgelopen weekend gingen de Dragoriaanse heren 1 thuis het gevecht aan met VZ&PC uit Vriezenveen. Na de winst vorige week in de uitwedstrijd tegen EZC wilden de heren ook hun eerste thuiswedstrijd winnen. Een moeilijke opgave, daar vorig seizoen tweemaal verloren werd van VZ&PC.

Na een matige start en een 1-5 achterstand halverwege, wisten de heren na de speech in de rust van coach Hylke Bakker een inhaalslag in te zetten. De strakke verdediging en dynamische aanval bracht de heren in de laatste periode langszij, waarna in de slotminuut de winnende 7-6 werd genoteerd op het scorebord.

Een uitstekende start van het seizoen voor de heren uit Drachten met 6 punten uit 2 wedstrijden. Doelpunten waren van Johan de Haan 3x, Dean Damstra 2x, Gerlof Huntelerslag 1x en Sasker van Schuppen 1x.

Dames

DraGor dames 1 trapte af tegen De Granaet. Eindelijk, na een lange pauze vanwege Covid-19. Wel zonder een aantal geblesseerden, maar alsnog met 10 vrouw sterk, trokken ze ten strijde naar Dokkum. De Granaet is altijd een lastige tegenstander, maar DraGor zou toch goed weerstand moeten kunnen bieden.

Het liep dan ook behoorlijk gelijk op. Om en om werden doelpunten gescoord tot het halverwege de 3de periode 6-6 stond. Daarna kregen de Dragorinnen last van de warmte en concentratieproblemen. Er werd niet goed geplaatst, waardoor De Granaet veel counters kreeg en benutte. Daarbij viel op dat er ook wat breukjes in de verdediging van DraGor kwamen, dus veel doorgebroken spelers aan de kant van Dokkum. Uiteindelijk heeft DraGor de wedstrijd in de 4de periode weggegeven en werd de eindstand 14-7. Al met al was het een leuke, maar erg warme wedstrijd.

Doelpunten aan de kant van DraGor werden gemaakt door: Pepi Hoitinga (3), Amarens Gaikema, Bo Kiya van der Wal, Marjolein Eijndhoven en Anna-Nynke Kamsma. Marjolein Eijndhoven scoorde haar eerste doelpunt voor DraGor.