Wrotters goed uit de startblokken, maar geen sprint

GORREDIJK Nederland kent tegenwoordig 90 rugby clubs. Gorredijk zit in de top 5 van kleinste dorpen met een rugbyclub. Havelte en Dwingeloo zitten hier ook bij. De Wrotters moeten daarom af en toe wat meer kilometers maken om hun favoriete spelletje te kunnen spelen.

In de twee klassen waar de noordelijke clubs voornamelijk spelen waren er allemaal wedstrijden die vanwege de pandemie zijn afgelast. De Wrotters vindt het echter belangrijk te kunnen blijven spelen. Niet iedereen was voor deze wedstrijd beschikbaar maar er werd wel met 11 man afgereisd naar Enschede.

Rugby is een harde sport maar wordt gespeeld door heren. Enschede 1 was afgelast en daardoor kon de thuisploeg de Wrotters aanvullen zodat er 15 tegen 15 gespeeld kon worden. Alhoewel het passen en meten was een opstelling te maken gingen de Wrotters erg goed uit de startblokken. Enschede kreeg snelle tries om de oren omdat alle Wrotters vooruit liepen, aanspeelbaar waren en goed overzicht hielden. Enschede stond geschrokken achter bij rust.

Analyse

De coach van ERC had een goede analyse gemaakt wat er nodig was om de Wrotters te verslaan. Door snelle en fitte spelers op de juiste positie te zetten kwamen de met inmiddels één man mindere Wrotters niet meer tot het goede spel toe. De scheidsrechter had zijn wijze van fluiten aangepast en hier konden de Friezen niet aan wennen. Het waren nu de spelers uit Enschede die elkaar goed wisten te vinden en goed spel lieten zien. En waar Enschede de eerste helft nog wel kon bijblijven konden de Wrotters dit helaas niet in de tweede helft.

De trainingen zijn op woensdag vanaf 19:30 en op vrijdag vanaf 19:45 uur. Belangstellenden zijn welkom (elk niveau, elke leeftijd).