Softbalsters pakken opnieuw 2 punten

DRACHTEN Ondanks de regenachtige weersomstandigheden kon de wedstrijd van de softbaldames tegen Caribe 2 uit Groningen doorgaan. Na een spannend begin konden de dames in de 4e inning uitlopen en de winst naar zich toetrekken, 12 – 5 in het voordeel van de thuisploeg.

Na wat onderhoudswerkzaamheden was het veld bespeelbaar en kon de ploeg voor de derde keer dit seizoen aantreden tegen de dames van Caribe 2; waar de Groningse dames de eerste tweemaal aan het langste eind trokken, waren de Diamonds dit keer vastbesloten de punten in Drachten te houden.

In de eerste inning kon Caribe op een 0 – 1 voorsprong komen, maar Drachten sloeg direct terug en scoorde driemaal in de gelijkmakende slagbeurt. Caribe profiteerde in de volgende inning van onder meer een foutje in de Drachtster defensie, stand 3 – 3. In de 3de inning pakte Drachten opnieuw de voorsprong (5 – 3) door een aantal keren 4 wijd en agressief honklopen. Caribe kwam opnieuw dichterbij maar in de 4de inning kon Drachten definitief afstand nemen.

Een mooie stootslag/honkslag van Kimberly van Oossanen en honkslagen van Jorien Daling en Brigitta de Champs leiden, in combinatie met de moeizame pitching van Caribe, tot 7 punten in de 4de inning, tussenstand 12 – 4.

De bezoekers konden nog eenmaal scoren, maar daarna bleef de Drachtster defensie koelbloedig en werden de nullen op de juiste momenten gemaakt. Eindstand 12 – 5 in het voordeel van Drachten Diamonds. De dames staan nu op de 3de plaats in de competitie, komkend weekend staat nog de uitwedstrijd tegen Caribe 3 op het programma.