Eerste winst Futsal Dragten

DRACHTEN Na een matig begin heeft Futsal Dragten in haar thuiswedstrijd tegen WMC (Winschoten) met overtuigend voetbal in de tweede helft de winst naar zich toegetrokken.

De Friezen keken in de rust tegen een 0-2 achterstand aan, maar al snel na de hervatting kwam de aansluitingstreffer op het bord. Vanaf dat moment verhoogde Dragten het tempo in de wedstrijd en WMC zag zich genoodzaakt om zich meer terug te trekken op de eigen helft om zo via snelle uitbraken het vijandelijke doel te bereiken. Dat lukte maar deels, vooral door uitstekend verdedigend werk van de thuisclub.

Een kleine tien minuten later sloeg Dragten binnen zestig seconden tweemaal toe en leek de eerste overwinning van het seizoen gestalte te krijgen. Futsal Dragten trok de wedstrijd naar zich toe en de 4-2 in de 46e minuut leek de bevrijding te zijn. WMC gaf echter niet op met de 4-3, maar in de laatste twee minuten van de wedstrijd kwam aan alle onzekerheid een eind door nogmaals tweemaal te scoren. Opluchting overheerste bij Futsal Dragten toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot en er een 6-3 eindstand werd genoteerd.

Man van de wedstrijd werd Sander Germeraad die met een loepzuivere hattrick, waarvan eenmaal vanaf de eigen helft, het oordeel velde over deze wedstrijd.