Opende vindt zijn waterloo in Garyp

GARYP Nadat VV Opende vanaf half maart geen wedstrijd had verloren en er na de voorbereiding en sprankelende competitiestart al tien wedstrijden geen nederlaag meer was geleden, moesten de Peenders in V en V’68 haar meerdere erkennen.

Opende wist al snel met 0-1 voor te komen. De eerste de beste goedlopende aanval was meteen raak, waarbij deze over vele schijven ging. Joep van de Haar opende op Erwin Henstra, deze speelde Siemon Kuperus aan, welk op zijn beurt, Jarno Westerhof weg stak. Westerhof snelde langs zijn tegenstander en gaf prima voor op Arnold Oosterbaan, welke de bal koelbloedig binnenwerkte (0-1).

Hierna was Opende heer een meester en leek ook op weg naar meer. Jarno Westerhof speerde in de vijfde minuut de zestien van V en V binnen en werd hier gevloerd. Een penal zou moeten volgen, maar de scheidsrechter besloot anders. Na een kwartier spelen ontving Corwin Westerhof de bal van Cato de Boer, na een technisch hoogstandje vuurde Corwin de bal op doel, waarbij deze door de keeper en vervolgens bovenkant van de lat tot corner werd verwerkt. Deze corner werd door Wietse Eringa ingekopt, maar verdween hierbij over het doel.

Gemist

Een zekere 0-2 werd even later jammerlijk gemist door Arnold Oosterbaan. Opnieuw was de aangever van Jarno Westerhof, een kopie van de 0-1 was in de maak, maar deze keer verdween de bal over het doel. Kort hierop schoot Siemon Kuperus verraderlijk op doel, waarbij de keeper adequaat optrad.

In de 39ste minuut een waarschuwing vanuit V en V zijde. Een diepe bal werd verlengd, waarbij Joep van de Haar de bal moeizaam verwerkte en een Gariper aanvaller de bal naast wipte. Een minuut later sloeg alsnog het noodlot toe. Van de Haar leek een bal simpel te gaan verwerken, maar werd verstoord door Harmen van der Bij en deze ontfutselde de bal van Van de Haar en ronde via tweemaal binnenkant paal af (1-1). Opende was het hierna even kwijt en ging gedesillusioneerd de kleedkamer binnen. De mannen van coach Wybenga hadden, vanuit het niets, ineens toch hoop op een positief resultaat.

Evenwichtiger

Na rust was er een evenwichtiger spelbeeld, waarbij ook de Garipers zo nu een dan van zich afbeten. Vaak was het hierbij de fysiek sterke Wymenga die een centrale rol opeiste. De beste speler aan Garyp-zijde is een echte mannetjesputter en kan geen moment uit het oog worden verloren. Het was aan de solide verdedigende Chiel de Jong en Wietse Eringa te danken dat zij de beste man aan Gariper zijde niet tot scoren lieten komen.

Na een kwartier spelen viel de beste aanval van V en V te noteren. Via de rechterkant werd de bal voorgegeven. Op het randje van de zestien meter was het Jan Jouke Schievink die de bal ineens op de pantoffel nam. Onhoudbaar verdween de bal prachtig in het Peender doel (2-1).

Hierna probeerde Opende van alles. Zo kwam Daan Vlastuin net niet tot afronden, verdween een poging van Corwin Westerhof via de kluts net naast de goal en waren de vele corners die vielen te noteren wel gevaarlijk maar leverden zij geen doelpunten op. Bij twee ogenschijnlijke penalty-momenten had de scheidsrechter nog anders kunnen beslissen, maar zoals wel vaker te zien is op de velden, zit het, als het tegen zit, ook allemaal tegen en werden de momenten door de scheids weggewuifd. Het gejuich na afloop vanuit Garyp zijde was dan ook meer dan logisch. Vanuit een ogenschijnlijk gelopen wedstrijd had Opende zichzelf niet beloond en daarmee zichzelf een slechte dienst bewezen. Voor Garyp een mooie opsteker, waarbij ook zij zich in de top van 4B nestelen.