Aranka met succes actief voor bijen

BEETSTERZWAAG Aranka Ruiter (12) uit Beetsterzwaag kan terugzien op een geslaagde actie ten bate van bijen. Ze heeft een kleine 500 euro opgehaald.

Aranka had begin dit jaar een prachtig voorstel. ‘Ik dacht, als er een collecte wordt gestart (die ik ook wil gaan lopen), zou er op die manier wat geld opgehaald kunnen worden. Ik weet alleen niet of mensen wel wat willen geven. Met dat geld kunnen er bloemenzaadjes gekocht worden. Het maakt niet uit waar het wordt gekocht’, schreef ze aan de burgemeester.

Zoals eerder gemeld heeft ze bij een aantal middenstanders - bloemist Marco Pruisscher, Duwke en drogist Dio - een giftenpot geplaatst en is met haar vriendinnen Lente en Jente zelf op pad geweest. Dat kon vanwege Corona niet in het voorjaar, maar kortgeleden ging ze op pad.

Burgemeester

Geruime tijd was ze bezig geweest met het maken van collectepotjes, die een plekje in winkels moesten krijgen. Aranka heeft zelf jeugdreuma, dus het was een behoorlijke klus. Ze heeft onlangs ook in het gemeentehuis geld ingezameld en burgemeester Ellen van Selm de actie uitgelegd. De burgemeester en wethouder Rob Jonkman deden ook een ‘duit in het zakje’.

Na de herfstvakantie gaat Aranka met de gemeente om tafel om te zien hoe dit bedrag kan worden omgezet in zaadjes voor bloemen. Ook wordt een bijenhotel/bloemenveld gemaakt samen met de buurtvereniging, de bijenbrigade heeft ook toegezegd te helpen. (Eigen foto’s.)