Rugby’ers weer actief

GORREDIJK Vanwege het bekende virus werd de rugbycompetitie een paar weken uitgesteld. Maar rugbyclub de Wrotters mocht zondag weer spelen.

Dit jaar staat het team weer op eigen voeten en met maar één oefenwedstrijd in de benen stond er meteen kampioensfavoriet Drachten in de derby op het programma. Gelukkig was Sneek bereid om een paar spelers naar Gorredijk te sturen voor de broodnodige wissels.

Het was Drachten dat gelijk sterk begon met soepel lijnspel en het continue behalen van de terreinwinst. Zij scoorden net even op een momentje dat de Wrotters dachten dat het gevaar geweken was. De Wrotters begonnen echter wat in het spel te komen, de aanvallen werden steeds eenvoudiger gestopt en het balbezit werd nu zelf in terreinwinst omgezet. Een terechte try kwam op het scorebord van de thuisploeg. De tegenstander kon toch nog weer scoren en met een 5-15 ruststand werd even genoten van een sinasappeltje.

Er waren toch wel wat Wrotters met pijntjes en onvoldoende fitheid waardoor gebruikt werd gemaakt van de nog fitte Sneker spelers. Door goede druk maakte Drachten steeds meer fouten waar de Wrotters gelijk weer van profiteerden. Nadat de tegenstander eenmaal scoorde wisten de Wrotters snel tweemaal te scoren. De Gerdyksters kwamen erg dichtbij en toen wist de tegenstander dat er nog iets speciaal nodig was. Een uitstekende fluitende referee mistte even momentje waardoor er weer punten aan de verkeerde kant van het scorebord kwamen. Gorredijk scoorde echter gelijk vanaf de kick-off weer! Toch niet, bepaalde de referee. Spannender kon bijna niet.

Door wat ruimte scoorde de thuisploeg nog wel snel. Met 24-29 probeerden de Wrotters nog van alles, maar Drachten wist zich nog tot een overwinning te spelen. Een fantastische eerste wedstrijd weer in Gorredijk. We noemen ditmaal 3 debutanten in het Wrotters-shirt: Louke, Bart en Marten. Zij speelden alle drie een monsterpot. De Wrotters zijn nog op zoek naar nieuwe spelers! Kom spelen in deze geweldige sport! Deze wedstrijd stond vol van spanning en alhoewel het dé derby van het seizoen is waren beide partijen uitstekende gentlemen tegenover elkaar.