Dansida nu Studio to B

DRACHTEN Dansida in Drachten is veranderd in een nieuwe bedrijf: Studio to B.

„We waren genoodzaakt door de corona om ons oude concept te veranderen”, aldus eigenaar Ben Vieberink. „Studio to B houdt zich bezig met allerlei cursussen, workshops, zaalverhuur, feesten, evenementen gebaseerd op dans, kunst, mindfullness en party.

Verschillende vormen van dans wordt er onderricht. Stijldans, salsa, zumba, ballet, hiphop, musical etc, van beginners tot gevorderd. Op het gebied van kunst zijn er regelmatig exposities, workshops, kunstmarkten, cursussen en ook bijvoorbeeld concerten.”

Cursussen

Op mindfullness gebied volgen in het pand Yoga, Pilates en meditatiecursussen. „Ook zullen er geregeld lezingen en workshops op het gebied van ademhaling, voeding, gezondheid, meditatie, healing, positiviteit, kruiden, natuur, spiritualiteit etc gegeven worden.” Daarnaast is Studio to B te huur voor feesten (en kleine feestjes), en ook voor bijvoorbeeld externe docenten die lesruimte zoeken.

„Het belangrijkste”, aldus Ben, „is dat we het leven vieren. Dingen doen waar we gelukkig van worden. Of het nou dansen is, muziek luisteren, je laten inspireren door kunst of zelf kunst maken. Je blik verruimen bij een inspirerende workshop, het hart openen tijdens een meditatie, of gewoon een lekker feestje vieren met een lekker drankje.”

‘Holistisch’

Studio To B betekent naast 'naar Ben' ook ‘waar je mag ‘zijn’. Studio to B is een ‘holistisch' bedrijf waar een mens gezien wordt als een wonderbaarlijk kunstwerk, die vaak gevoed dient te worden door positieve, creatieve energie. Een grote vloer, twee verschillende ruimtes, een bargedeelte, keuken en een grote tuin zijn faciliteiten waar gebruik van kan worden gemaakt. Ben vormt samen met Marike en de twee kinderen Roman en Ander het gezin.

Daarnaast werkt Sandra er als balletdocente en Piebe en Rita als stijldansdocenten. „Ik ben altijd op zoek naar samenwerkingen met inspirerende mensen. Nieuwe verbindingen creëren. Op het gebied van dans, kunst, mindfullness en party. Voorheen heette ‘het gebouw’ Dansida. Die tak is gewoon gebleven onder de nieuwe naam. Informatie over het dansen is nog te vinden op www.dansida.nl. Alle info over Studio to B is ook te vinden op www.facebook.com/levensstudio. Ben zit niet stil: „Een eigen studio to B site is in de maak”.